På tide å farge trøyene

Wimbledon er slutt, og tennisen havner utenfor medias søkelys fram til US Open i slutten av august. Nå er det Tour de France som gjelder.

Lance Armstrong er den store stjerna der. Han kjennetegnes av den gule ledertrøya. Men det finnes også en trøye til den beste ungdomsrytteren, den beste sprinteren og den beste klatreren. Dermed kan publikum følge med på flere ting enn bare hvem som vinner.

Tennisen har helt klart noe å lære her. Hva om spillere med forskjellige egenskaper har på seg ulike trøyer i en turnering? Mine forslag:

  • Murstein-trøya: Spilleren som vinner flest game i motstanderens serve, bærer denne. Mønster som en vegg med murstein.
  • Serve-trøya: Spilleren med flest ess i turneringen, bruker denne. Motivet er selvsagt en A, som esset i kortstokken.
  • Vektskål-trøya: Tie-breaks må til når det står uavgjort i et sett. Spilleren med best statistikk i tie-breaks, spiller med vektskål-trøya.
  • Smokke-trøya: Den beste spilleren under 20 år har på seg denne.
  • Helsetrøya: Spilleren med best uttelling på nettet har på seg denne. (Helsetrøye = singlet med lufting, brukt av dagens 50-årige menn)

Disse trøyene kunne blitt brukt i Grand Slam-sammenheng. Tenk for en oppmerksomhet det hadde gitt til ellers ukjente spillere. Og for et drama det hadde blitt. «Lleyton Hewitt har som kjent på seg murstein-trøya, og møter i dag Roger Federer, som bærer både vektskål-trøya og servetrøya».

ATP/WTA/ITF: Dere skal få kontonummeret mitt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar