Hvem kan slå Nadal?

Tennis på tv:
Rafael Nadal – Xavier Malisse 6-2, 6-2, 6-4
2. runde, French Open 2005

Rafael Nadal gjorde kort prosess med Xavier Malisse i dag, 6-2, 6-2, 6-4. Han har utrolig mye energi, og virket særdeles konsentrert. Jeg blir litt svett av å se Nadal spille (til forskjell fra f.eks Safin og Federer), melkesyra fra den kompromissløse stilen kommer omtrent gjennom tv-ruta.

Nadal spiller som en blanding av Hewitt og Thomas Muster – slit og strev, mye overskru på ballen og kamp om hvert poeng. Men han har sine begrensninger, til tross for fem titler så langt i år.

Serven har blitt bedre på de fire månedene siden jeg sist så han.

Backhanden er mest til å holde ballvekslingene i gang, og gode spillere vil kunne hakke på denne. Siden de fleste spillere er høyrehendte (Nadal er keivhendt), kan de slå diagonale forehander mot Nadals backhand, og det er et slag de fleste behersker godt.

Nadal spiller med veldig mye overskru, og trenger god tid på seg for å klargjøre forehanden. Spillere som Agassi (tidligere) og Safin er flinke til å ta ballene tidlig for å minske reaksjonstiden hos motstanderne. Safin mot Nadal ville vært en interessant kamp.

Neste runde blir snadder: Nadal mot Gasquet. Federer mot villmannen Gonzalez. Nalbandian mot Ancic. Mantilla mot Gaudio.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar