Fransk krystallkule: Herreklassen French Open 2005

Mine damer og herrer, vi har en trekning. French Open 2005 begynner på mandag, og her følger mine spådommer for utfallet. Hvis ikke Nadal, Federer eller Coria vinner, blir jeg meget overrasket.

128 spillere er med. Jeg deler trekningen inn i fire, og spår fra kvartfinalistene og videre.

Første seksjon
Seedede spillere: Federer, Gonzalez, Hrbaty, Moya, Nalbandian, Ancic, Chela, Henman.

Takknemlig trekning for Federer. Han slår alle disse spillerne på grus, tøffeste motstander på vei til kvartfinalen ser ut til å bli Gonzalez i tredje runde. I nederste del av denne seksjonen er det helt åpent, Nalbandian og Chela ser på papiret sterkest ut. Men jeg ser ikke bort fra at Henman kan snike seg langt i år år også.

Tips: Federer og Henman til kvartfinale.

Andre seksjon
Seedede spillere: Nadal, Gasquet, Grosjean, Stepanek, Söderling, Ferrer, Novak, Gaudio.

Tredje runde her kan bli en høydare: Gasquet og Nadal møtes til kamp om å være klodens beste tenåring hvis de vinner sine to første kamper. Vinneren der kommer til kvartfinalen, for resten av feltet er ganske enkelt lite å skryte av. I nederste del av denne seksjonen bør Gaudio få det tilsvarende enkelt, han er soleklart den beste grusspilleren blant dem.

Tips: Nadal og Gaudio til kvartfinale.

Tredje seksjon
Seedede spillere: Coria, Youzhny, Haas, Davydenko, Robredo, Thomas Johansson, Ferrero, Safin

Mye fintfolk her, med fire grand slam-vinnere (Johansson, Ferrero, Safin pluss useedede Kuerten), en tysk talentfull sytepave (Haas), russisk talent (Davydenko og Youzhny) pluss de siste års beste grusspiller (Coria). Med andre ord: Mye å se fram til. Coria har en grei vei til kvartfinalen, men motstanderen der kan bli hvem som helst. Jeg legger hodet på blokka og tipper Safin.

Tips: Coria og Safin til kvartfinale.

Fjerde seksjon
Seedede spillere: Agassi, Kiefer, Lopez, Canas, Ljubicic, Massu, Volandri, Roddick.

Trolig den svakeste delen av trekningen. Canas er solid på alle dekker, men ingen grusspesialist. Roddick er for dårlig på grus, Agassi er for gammal. Likevel, hvis Roddick noen gang skal komme et stykke i denne turneringen, må det skje i år. Trekningen hans er latterlig.

Tips: Canas og Roddick til kvartfinale.

Det gir disse kvartfinalene:
Federer – Henman
Nadal – Gaudio
Coria – Safin
Canas – Roddick

Jeg tipper at
Federer – Nadal
Coria – Canas
blir semifinalene, med finale mellom Nadal og Coria. Som jeg tror Coria vinner.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar