Safin ute – og i rute?

Jose Acasuso er et navn de færreste kjenner. I dag slo han Marat Safin i andre runde av grusturneringen i Barcelona.

Etter seieren i Australian Open har Safin spilt helt elendig. Det gjorde han egentlig før Australian Open også, og Safin er ikke en spiller som trenger lang tid på å stille siktet.

Det spilles mange grusturneringer nå. Spanjolene er med overalt, det samme er søramerikanerne. Ingen andre underlag tapper spillerne for krefter på samme måte, og French Open er den aller siste, og viktigste turneringen. Det hjelper lite å sprinte halvveis opp fjellet, hvis man ligger utmattet for krefter før den siste kneiken.

Derfor kan Safin fortsatt vinne French Open. Agassi hadde minimalt med forberedelser før seieren i 1999, Gaudio var ingens favoritt i fjor, og Kafelnikov hadde en elendig grussesong før han vant i 1996.

Altså: Ikke avskriv Safin.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar