Nå da, Nadal?

Rafael Nadal i 2006 (Wikimedia Commons)

Folk har oooh-et og aaah-et over Rafael Nadal i årevis nå. Hypen begynte omtrent samtidig med at Nadal ble ferdig med bleier, da Nadal ble hyllet som det neste store, en bankers ny superstjerne.

Da jeg så ham første gang, skjønte jeg lite av det. Nadal har flere åpenbare svakheter:
-puslete backhand
-puslete serveretur
-puslete serve

Men han har også klare styrker;
-hard og sinnsykt overskrudd forehand
-raske bein
-bra fightervilje

Særlig forehanden lar ham løpe rundt på trege dekker, og slå sine slemme overskrudde forehands mot backhanden til de høyrehendte. (Han er keivhendt selv). Det kan kanskje gi ham en tittel i French Open.

Hvis han har planer om å bli god på annet enn grus, bør han slå David Ferrer i semifinalen i Key Biscane. I så fall venter Agassi eller (mest sannsynlig) Federer i finalen, og en seier der vil gjøre meg litt mindre skeptisk.

Rafael Nadal i 2006 (Wikimedia Commons)

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

    1. «Særlig forehanden lar ham løpe rundt på trege dekker, og slå sine slemme overskrudde forehands mot backhanden til de høyrehendte. (Han er keivhendt selv). Det kan kanskje gi ham en tittel i French Open.» 🙂 Han klarte en tittel i French Open! Og elleve til etter det! 🙂

      Jeg synes den har holdt seg! Nadal var en enorm hype allerede som tenåring, sammen med Gasquet. De første gangene jeg så Nadal var jeg ikke så imponert, men det var også en enorm X-faktor ved ham som var umulig å overse.

Legg igjen en kommentar