Ganske ny kid on the block: Richard Gasquet

Franske Richard Gasquet har hatt den tvilsomme gleden av å være utpekt til fransk tennis sin redningsmann. Merkelappen har han hatt i to-tre år allerede, men så langt har det vært langt mellom høydepunktene.

Mest fordi Gasquet har blitt testet for tøft for tidlig. Gasquet spilte sine første ATP-kamper som 15-åring (!). Han fyller 19 i år, og kroppen er endelig i ferd med å bli utvokst. De siste månedene har han spilt mange små turneringer for å bygge selvtillit, og det har hjulpet.

I mars slo han Garcia-Lopez, Montanes og Starace da han vant grusturneringen i Napoli. Nå spiller han masters-turneringen i Monte Carlo sammen med de store gutta, og har så langt slått Garcia-Lopez og Felix Mantilla. Begge disse kan spille på grus, Mantilla vant for eksempel Roma-finalen mot Federer for to år siden.

Kanskje dette blir året da Nadal og Gasquet endelig viser at de er verdt hypen som har omgitt dem så lenge?

Gasquet møter Davydenko i neste runde.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar