Ferrero ferdig?

For et drøyt år siden var Juan Carlos Ferrero klodens nest beste tennisspiller. Han vant det åpne franske mesterskapet i 2003, spilte finale i US Open samme år, og semifinale i Australian Open i februar 2004. En ekte allrounder, og ikke minst den siste toppspilleren som hadde slått Roger Federer før Safin gjorde det i Australia i år.

Nå kaver han langt nede på rankingen, i en hengemyr av skader, sykdom og lav selvtillit. Grus er hans beste underlag, men det skulle man ikke tro etter resultatet mot Rafael Nadal i Valencia onsdag. Nadal vant 6-2, 6-1.

Greit nok at Nadal er i form, men en Ferrero i noenlunde slag ville kvittet seg med Nadal uten problemer. Hvis det ikke skjer noe drastisk snart, lurer jeg på om Ferrero sine dager som toppspiller er ute.

Ferrero er sårbar, for spillet hans har et snev av korthus over seg. Det er satt sammen av en solid forehand, raske bein, en middels backhand og helt grei serve. Ingen slag som redder ham ut av trøbbel, og ingen skremmende sider som motstanderne frykter. Psykisk er han et stykke bak Hewitt/Federer/Roddick, og kan knekke sammen når det er minst ventet, som i FO-finalen mot Costa i 2002.

Det er altså et møysommelig puslespill som må settes sammen før Ferrero blir en toppspiller igjen. Med nye folk som Nadal på vei opp, Federer på en annen planet, samt Coria og Gaudio som klare vinnerkandidater på grus, spørs det om det er plass for Juan Carlos igjen.

Jeg håper jeg tar feil, for Ferrero i toppform på grus er en nytelse.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar