Trekningen er klar

Endelig tid for å kikke i krystallkula før Australian Open begynner på mandag.

128 spillere er med for damer og menn. Vi kan dele hver trekning inn i fire seksjoner, fra hver av disse skal en spille semifinale.

Mennene først:

I øverste del av trekningen er de seedede spillerne: Federer (1), Srichaphan (27), Ljubicic (22), Robredo (13), Joachim Johansson (11), Lopez (24), Dent (29) og Agassi (8). En rekke formspillere her, eneste unntak er Lopez og Robredo, Agassi er usikker.

Federer bør komme seg greit til åttendelsfinale, sterkeste utfordrer (Ljubicic) knuste han nylig i Doha.

Agassi er favoritt til den andre kvartfinaleplassen, men en mann som Joachim Johansson har spilt glitrende det siste halvåret og er i kanonform.

Tips: Federer og Johansson til kvartfinale.

I andre del av trekningen er de seedede spillerne: Safin (4), Ancic (28), Kiefer (21), Haas (16), Gaudio (10), Hrbaty (20), Thomas Johansson (30) og Moya (5). Masse folk i bra form her, i tillegg farlige useedede menn som Malisse, Mirnyi og Calleri.

Tipper Safin forsvinner ganske fort. Haas trives på dette dekket, og har en grei trekning. Hrbaty eller Moya tar den andre.

Tips: Haas og Hrbaty til kvartfinale.

Tredje del av trekningen har disse seedede spillerne: Coria (6), Ferrero (31), Gonzalez (23), Nalbandian (9), Youzhny (15), Pavel (17), Chela (25) og Hewitt (3).

Hvis lille Lleyton noen gang skal lykkes på hjemmebane, må det bli i år. Han er skadefri, i god form, og eneste seedede motstand i denne avdelingen er halvskadde grusspesialister. Faktisk tror jeg de useedede ungguttene blir farligere: Nadal og Berdych kommer til å slå kraftig gjennom snart.

Tips: Hewitt og Berdych til kvartfinale.

Fjerde og siste seksjon har to klare favoritter, Henman (7) og Roddick (2). De andre seedede er Davydenko (26), Spadea (19), Cañas (12), Grosjean (14), Massu (18) og Melzer (32). Folk som Cañas og Grosjean kan absolutt spille bra på hardcourt, det samme kan Massu. Kanskje får vi nok et klassisk oppgjør mellom Cañas og Henman. Likevel tror jeg favorittene klarer seg her.

Tips: Henman og Roddick til kvartfinale.

Det gir disse kvartfinalene:
Federer-Johansson
Haas-Hrbaty
Hewitt-Berdych
Henman-Roddick

Som gir semifinalene:
Federer-Haas
Hewitt-Roddick

Og finalen:
Federer-Hewitt, som jeg tror Federer vinner.

—–

Dametrekningen har jeg ikke studert så nøye. De beste spillerne er ute (Capriati, belgierne), halvmotiverte (Davenport, Williams) eller slått ut av heten (Dementieva). For å være kort og brutal, tror jeg dette blir utfallet:

Davenport – V. Williams
Myskina – Hantuchova
Kuznetsova – Sharapova
S.Williams – Mauresmo

Davenport – Myskina
Sharapova – S. Williams

Davenport – Sharapova, vinner Sharapova

Da er det bare å vente til ballene begynner å fly i Melbourne, og le etter hvert som mine favoritter forsvinner.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar