Norge fikk døbbeltrøbbel og må vinne de to siste singlekampene

Frederik Nielsen og Thomas Bromann.

Tennis live:
Casper Ruud/Viktor Durasovic –  Frederik Nielsen/Thomas Kromann 4-6, 6-4, 2-6, 2-6
Davis Cup mellom Norge og Danmark i Stavanger
Stavanger Forum Expo

Bortsett fra sett nummer to, var Danmark en divisjon bedre enn Norge i doublekampen lørdag. Søndag må Norge vinne de to singlekampene for å ta sammenlagseieren.

Viktor Durasovic
Viktor Durasovic slår en forehand, Casper Ruud følger med.

Det begynte bra. Casper Ruud og Viktor Durasovic tok de første seks poengene, fire i Ruuds servegame og de to første i danskenes. Men Nielsen/Kromann jobbet seg tilbake og holdt serve.

Frederik Nielsen og Thomas Kromann
Frederik Nielsen og Thomas Kromann

Spenningen på forhånd var om Norges to gode singlespillere ville kunne hamle opp med Danmarks to gode doublespillere. Det høres ut som soleklar fordel Danmark, men det er ikke vanskelig å finne eksempler på at gode singlefolk slår seg sammen og feier double-spesialister av banen.

Utover kampen ble danskene mer og mer komfortable ved nettet. Norge hadde ingen breaksjanser i første og tredje sett.

Etter at Norge spilte seg godt inn mot slutten av andre, mistet Ruud litt grepet i begynnelsen av det tredje. Han tapte serven i det første gamet, og like etterpå startet han en lang diskusjon med dommeren om en dansk smash var inne eller ute. Forståelig frustrasjon etter at det andre settet ikke dro medgangen med seg over i det tredje. Men Ruud klarte ikke å bruke frustrasjonen sin til noe annet enn å diskutere med dommeren – danskene seilte videre mot en til slutt grei 3-1-seier.

Casper Ruud
Casper Ruud.

Det var i det hele tatt en merkbar humørforskjell mellom de to lagene. Casper Ruud og Viktor Durasovic hang ikke med hodet noe særlig, men virket mer preget av anledningen enn Nielsen/Kromann, som hadde mye mer blikk- og knyttet neve-kontakt med sin benk, og som smilte og småfleipet mellom poengene. De norske spillerne som ikke var på banen satt ringside de også, men holdt seg mer i ro. Kanskje Ruud/Durasovic foretrekker det sånn.

Viktor Durasovic
Viktor Durasovic server.

Situasjonen er sånn etter to dager spill: Danmark leder 2-1 i kamper. Søndag klokken 12 spiller Casper Ruud mot Danmarks bærebjelke Frederik Nielsen, som slo Durasovic på fredag og spilte på doublelaget som vant i dag. Kampen mot Nielsen blir en fin test for Ruud på flere måter, og en uvant situasjon: Taper han, er hele oppgjøret tapt for Norge, som var solide favoritter på forhånd. Nielsen er 15 år eldre, og blir neppe stresset av anledningen (han var roen selv i dag).

Seier for Ruud er ikke nok. Viktor Durasovic må i den påfølgende kampen riste av seg skuffelsene han har opplevd til nå i helgen, og slå Søren Hess-Olesen, som spilte så bra mot Ruud på fredag.

Danskene har overtaket nå.

Norge eller Danmarks neste motstander er forresten klar. Det blir Sør-Afrika. De leder 3-0 over Slovenia, selv uten Kevin Anderson på laget.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar