Det siste trofeet som mangler

Denne saken handler om Davis CupNoen savner kanskje et referat fra herrefinalen i US Open, hvor Marin Cilic slo Kei Nishikori. Til det vil jeg si to ting:

1) Jeg så ikke kampen. Cilic mot Nishikori midt på natta midt i ei arbeidsuke? Njet.
2) Jeg hadde skrevet et langt innlegg om US Open, men det forsvant i WordPress-kverna et sted. Jeg gidder ikke taste det inn på ny, men hovedpunktet var dette: Marin Cilic blir neppe framtidig verdensener eller Grand Slam-grossist. Til det er han for gammal. De som blir det, begynner å vinne tidligere i karrieren.

Sånn. Denne helga spilles semifinalene i Davis Cup 2014. Dette er nasjonsturneringen for menn, et VM om du vil. Forskjellen fra f.eks fotball-VM er at turneringen går over hele sesongen. Derfor får DC mye kritikk – det er en vanskelig turnering å holde oversikten over.

Semifinalene er slik:
Sveits – Italia i Geneve
Frankrike – Tsjekkia i Paris

Hvert DC-oppgjør består av to singlekamper på fredagen, deretter double på lørdag og til slutt to singlekamper søndag. Førstemann til tre seire vinner oppgjøret. Hjemmelaget bestemmer hvilket underlag kampen spilles på.

Davis Cup er det ene store trofeet Roger Federer mangler. Sveits har alle sjanser til å slå Italia, de har et mye bedre lag, toppet med Federer og Wawrinka. Jeg holder sveitserne som 70-30-favoritter. Her er sveitserne, via Roger Federers Instagram-konto:

Frankrike mot Tsjekkia i det andre oppgjøret er litt åpnere på papiret. Franskmennene har hjemmebane og det beste laget (Benneteau, Monfils, Gasquet og Tsonga!). Tsjekkia har en sterkere vinnermentalitet i Davis Cup de sists årene, og Berdych og Stepanek er ringrever i DC-sammenheng. Franskmennene skal ta dette, men presset på hjemmebane kan bli for stort. Berdych må vinne sine to kamper for at Tsjekkia skal ha en sjanse, tror jeg. Han har vært middelmådig i sommer, bortsett fra OK innsats i US Open.

Richard Gasquet er også på Instagram:

Jeg fyller inn resultatene her utover helgen, følg med.

Fredag: Ett tie-breaksett (Federer mot Bolelli) var eneste tilløp til spenning i de fire kampene. Både Sveits og Frankrike har så godt som avgjort semifinalene allerede. Sveitserne satser på at Wawrinka og Chiudinelli får jobben gjort i double. Frankrike kan umulig sitt oppgjør.

Lørdag: Frankrike avgjør mot Tsjekkia i double, og påfører Berdych/Stepanek et sjeldent tap. I Sveits lever spenningen (litt) når Italia vinner doublekampen. Federer og Wawrinka kan vel ikke begge tape sin kamp på søndag? (Wawrinka gir samtidig beskjed om at han trekker seg fra den kommende turneringen i Metz, til arrangørens store skuffelse. Jeg skjønner dem litt, men det er tross alt bedre at Wawrinka trekker seg nå, i stedet for å reise til Metz og tape tidlig.)

Søndag: Federer avgjør for Sveits i strake sett mot Fognini, og sender hjemlandet til finalen for første gang siden 1992. Kampene mellom Frankrike og Tsjekkia er uten betydning, men tsjekkerne klarer i det minste å vinne en av dem. Sveits spiller finale borte mot Frankrike 21-23.november: En av høstens store sportsbegivenheter.

Sveits Italia 3-2
Geneve, hardcourt
Federer Bolelli 7-6, 6-4, 6-4
Wawrinka Fognini 6-2, 6-3, 6-2
Chiudinelli/Wawrinka Bolelli/Fognini 5-7 6-3 7-5 3-6 2-6
Federer Fognini 6-2, 6-3, 7-6
Lammer Seppi 4-6, 6-1, 4-6
Frankrike Tsjekkia 4-1
Paris (Roland Garros), grus
Gasquet Berdych 6-3, 6-2, 6-3
Tsonga Rosol 6-2, 6-2, 6-3
Tsonga/Gasquet Stepanek/Berdych 6-7, 6-4, 7-6, 6-1
Benneteau Vesely 4-6, 3-6
Monfils Rosol 5-7, 6-4, 7-5

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar