Holder Serena Williams på å logge av?

2014 har vært et elendig år for Serena Williams. Ingen Grand Slam-titler, ikke så mye som en en GS-finale. Likevel er hun fortsatt nummer én i verden, og vant nylig turneringen i Stanford. Skader har alltid vært et problem for henne, men hun virker å være frisk nå. Snart begynner US Open, på hjemmebane i New York, hvor Serena er tittelforsvarer.

Serena Williams – i ferd med å bli mett? (Wikimedia)

Tross alle problemer har ikke Serena noen grunn til å grave seg helt ned. Hennes toppnivå er det overlegent beste i dametennis, ja, Serena slår de fleste om hun bare spiller på 80-90 prosent av kapasiteten sin. Vi må også huske at nivået i dametennis ikke er avskrekkende for tiden. Det vil si, nivået er høyt, men vi har ingen stabil klynge med spillere som alltid kommer langt i de store turneringene.

Med alt dette i bakhodet var det merkelig å lese sitatene i ferskt intervju med Serena:

Asked about winning a major this season, Williams said, «I’m not even thinking of it anymore. I haven’t even been able to get to the quarterfinals of a Grand Slam this year. At this point, really just looking forward to next year.»

Høh? Dette er Serena Williams som snakker, damen som ikke har grunn til å frykte noen. Hun står foran årets siste Grand Slam-turnering, så snakker hun allerede om 2015? Dette er latterlig. Jeg nekter å tro at dette er del av en psykologisk greie hvor hun skal snakke seg selv ned for å gi konkurrentene falsk trygghet, eller seg selv, for den saks skyld. Serena driver ikke med sånt. Hvis hun er mentalt ferdig med sesongen i begynnelsen av august, er det første steg på veien til å legge opp, spør du meg.

Og videre:

In a way, I don’t feel like, you know, a ton of pressure going into the Open. I almost feel like it’s lifted. I look forward to next year because I don’t have any points to defend at any of the Slams.

Igjen: Ordene kommer fra Serena Williams, tidenes kanskje beste spiller. Jeg har aldri tenkt på en spiller som bryr seg så fryktelig mye om rankingpoeng, og dette sitatet slår meg som ekstremt defensivt. Serena er ingen ungdom lenger, og før eller senere mister hun også gnisten. Det virker som det er i ferd med å skje.

Hva tror du, holder Serena Williams på å miste appetitten?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar