Tennisnytt i sommersol

NOLI (tennisbloggen.net): For noen år siden ville det irritert meg litt å komme til en ferieby uten engelskspråklige aviser i kiosken. I 2013 betyr det minimalt. Hotellet har wifi, og da er verdens tennisnyheter bare en trådløs dings unna. (Jeg kjøpte en papirutgave av Daily Telegraph i Finale Ligure for gamle dagers skyld.)

Egen italiensk tenniskanal på tv finnes også; Super Tennis. Perioden rett etter Wimbledon er et lite pustehull i tenniskalenderen. Men, som tenniskanalen minnet meg på, snakker vi ikke om fellesferie. Kanalen viste finalen mellom Fabio Fognini og Phillip Kohlschreiber, de spilte i Stuttgart.

En kompis av meg digger tyske spillere, og da særlig Tommy Haas. Kohlschreiber er også lett å like. Han kaster seg inn i alle slag, og særlig enhåndsbackhanden er lekker – når den sitter. Tyskeren slo mange sveipende backhander mot Fognini. Problemet var bare at italieneren som regel returnerte dem greit, og jobbet seg inn i ballvekslingene.

Kampen i seg selv var temmelig dårlig, med mange servebrudd, upressede feil og nerver. Kohlschreiber og Fognini er spillere som neppe kommer til å vinne en Grand Slam, så for dem betyr en tittel i Stuttgart en hel del. I begynnelsen av andre sett ble Kohlschreiber surere og surere, og Fognini festet grepet. Inge kamp for evigheten, men den var verdt å se om så bare på grunn av filmingen. Mange av poengene ble vist fra spillernes synshøyde, Kohlschreiber sine kickserver var virkelig imponende, de skjøt fart til over Fogninis hode. Italieneren vant likevel 5-7, 6-4, 6-4.

To Roger Federer-nyheter fra uka: Han velger å spille både Hamburg- og Gstaad-turneringene i sommer. Jeg skjønner at han trenger kamptrening før US Open, men disse to går på grus. Det er nok en del penger inne i bildet, og Federer slipper å reise så langt.

I dag ble det også kjent at Federer skal teste ut en racket med større hode enn han har brukt til nå. Federer har alltid spilt med en av de minste rackethodene på touren. Større hode betyr større trefflate (sweet spot), og mange har ment at Federer burde gjort dette tidligere. Blir veldig spennende å se hvordan dette slår ut. Les mer om de bestes racketer.

Og til slutt: Maria Sharapova har hyret legendariske Jimmy Connors (!!!) som trener. Jeg ser ikke helt poenget. Sharapova er 26 år, og har fått maks ut av karrieren – mange har mer talent, men Sharapova har mest vinnervilje og gode grunnlag. Hva skal Connors lære henne? Pete Bodo hos tennis.com har skrevet (i overkant negativt?) om saken.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar