Fantazie! Tsjekkia vinner Davis Cup 2012

Denne saken handler om Davis CupTomas Berdych var usedvanlig tøff i trynet før finalen i Davis Cup mellom Tsjekkia og Spania. Tsjekkias bestemann pekte ut Nicolas Almagro som Spanias svake ledd. Han var ikke bare stor i kjeften, han var ekstremt klarsynt.

Spania tapte 2-3 i finalen. Almagro tapte begge sine singlekamper. Han skal ha sterk rygg for å bære disse tapene, selv om det ikke er noen skam å tape for Berdych og Stepanek på lynraskt innendørsdekke. Almagro beit fra seg i begge singlekampene, uten å vinne noen av dem.

Berdych var også kritisk til Spanias doublelag, selv om spanjolene Lopez/Granollers nylig vant ATP-sluttspillet for double. Berdych og Stepanek slo dem i fire sett i Davis Cup-finalen, og beviste nok en gang at to kanongode singlespillere på samme lag er bedre enn et lag av to doublespesialister. Faktisk var bare Berdych og Stepanek på banen for Tsjekkia i helga, og det er noe veldig rock´n´roll over Davis Cup-vinnerlag med bare to spillere. Sist gang det skjedde, var da Ancic og Ljubicic vant DC for Kroatia i 2005.

Helgens glemte kjempe er David Ferrer. Best på grus, men slo likevel Stepanek og Berdych på tsjekkisk innendørsdekke – i strake sett. Sterkt. Så kan ekspertene snakke om Nadal som manglet og at han ville ha gitt Spania seieren, men det er ikke interessant. Han var ikke frisk, og det å holde seg frisk og skadefri er også en del av gamet.

Dette er første gang Tsjekkia vinner Davis Cup. Tsjekkoslovakia vant i 1980, i begynnelsen av Lendls store tiår.

Hvis noen er i tvil om hvilken tennisturnering som har det mest ruvende trofeet, vinner Davis Cup på knockout. Slik feires det i Tsjekkias største avis, Blesk:

Fantazie! Tsjekkia er en stormakt på tennisbanen.

Davis Cup 2013 begynner i februar, når Spania møter Canada borte i første runde. Tsjekkia møter Sveits borte i første runde.

Hadde vært gøy om Federer satset skikkelig på Davis Cup neste år. Sveits har en fin trekning, for både Spania og Serbia er på motsatt side av oppsettet – Sveits kan ikke møte noen av dem før finalen. Men jeg tviler på om Federer gjør et helhjertet forsøk på å vinne Davis Cup – selv om han neppe får en bedre sjanse enn 2013.

Sjekk forresten oversikten over Davis Cup-vinnere gjennom tidene.