Serena nærmer seg Evert og Navratilova

Australian OpenEn lørdag i en tennisinteressert familiemanns liv: Frokosten var slutt, men av husets åtte denne morgenen var det bare halvannen som ville se tennis, og et blikk på de samlede planene for resten av dagen tilsa at jeg måtte en tur til Forus.

Det eneste jeg fikk sett av finalen, var noen game tidlig i andre sett. Da Henin brøt til 2-1, trodde jeg kampen kunne svinge hennes vei. Serena hadde tross alt spilt med bandasjer hele uka, og double i tillegg til single. Sterkt av Serena å ta dette i tre sett.

Det lille jeg så av Henin, var veldig nervøst. Hun gjorde mange enkle feil og servet dårlig (50 prosent førsteserver er for lavt mot Serena). Statistikken for kampen viste at Henin hadde flere breaksjanser, og faktisk vant 85 poeng mot Serenas 90. Det er oppsiktsvekkende jevnt med tanke på at Serena vant siste sett 6-2.

Akkurat i det jeg kom hjem igjen, vant Serena 6-2 i tredje. Dette er hennes 12. GS-tittel, like mange som Billie Jean King. Chris Evert og Martina Navratilova har begge 18 GS-titler, og er neste trinn på Grand Slam-stigen. Serena kan absolutt ta like mange. Hun er god nok til å vinne ytterligere to i år. French Open tror jeg blir for tøft.

Og endelig fikk vi en tresetter i en damefinale igjen. Basert på denne turneringen er det liten tvil om at Henin er tilbake i topp 10 på null komma svisj.

[picapp align=»center» wrap=»false» link=»term=serena&iid=7752852″ src=»e/6/d/c/Sports_News_88a2.jpg?adImageId=9675845&imageId=7752852″ width=»500″ height=»333″ /]

Legg igjen en kommentar