For en idiot

Australian OpenBernard Tomic imponerte meg og alle andre tennisfolk i kampen mot Marin Cilic denne uka. Han er Australias håp etter Hewitt, men har en dårlig standing i hjemlandet. Kampen mot Cilic snudde kanskje manges oppfatning av Tomic.

Men hva er det første han gjør når han kommer av banen? Jo, han klager på at kampen ble spilt så sent. Jeg begynte å rope til pc-skjermen da jeg leste sitatene fra Eurosport:

«I requested to play during the day, and it didn’t happen, I think it’s ridiculous,» Tomic said immediately after his 6-7 6-3 4-6 6-2 6-4 loss.

OK. Greit at du spiller på hjemmebane, men du er ranket 289 i verden. Du er ikke Roger Federer eller Rafael Nadal, du er ikke i nærheten av å være Lleyton Hewitt en gang. Arrangørene skylder deg ikke en dritt, kjære Bernard. Likevel setter de deg på den største banen, for øynene på hele hjemlandet ditt – og så klager du på TIDSPUNKTET? Piss off.

Tomic hadde en ny pressekonferanse litt seinere, for å prøve å begrense skadene av uttalelsene fra tidligere på dagen. Her går han virkelig inn for å framstille seg som idiot:

«I’m not trying to make any excuses, but I go to sleep at like 9:00, 10:00 normally. It’s way past my bedtime.»

Daaaakar Tomic, som pleier å legge seg tidlig på kvelden. Hvor mange 17-åringer legger seg klokken ni om kvelden? Det høres helt utrolig ut. Og om det skulle være tilfelle, så betyr ikke det noe som helst. I Roma, gjør som romerne, heter det i et gammelt ordtak. Og når lille Tomic vil spille med de voksne, må han følge de voksnes regler.

Jeg gleder meg til kommende turneringer og unnskyldninger fra Tomic. Hva blir det neste? At han synes det er dumt å spille når det er overskyet? At han helst ikke vil spille når Dora the explorer går? At han misliker å spille på baner hvor det er utsikt til granskog eller busstrafikk?

1 kommentar

Legg igjen en kommentar