En rotete avslutning

wtaDa Venus Williams tapte første kamp i WTA-sluttspillet, og så mot Serena, begynte gravskriftene over karrieren hennes å dukke opp på nettet. Men så slo hun Kuznetsova, som igjen slo Dementieva, og det sendte Venus til semifinalen likevel. Gruppespillet har sine særheter.

Det er tre åpenbare svakheter ved gruppespill:

1) Spillere kommer til kampene med ulike utgangspunkt. Kuznetsova spilte avslappet mot Dementieva, fordi hun ikke hadde annet enn æren å spille for. Dementieva hadde fortsatt en sjanse, og så ut som hun var preget av det.

2) Det er også en svakhet ved formatet at noen kamper kan være helt betydningsløse, for eksempel hvis to spillere med to seire hver møtes i siste gruppekamp. Det eneste som avgjøres da, er hvem de skal møte i semifinalen, og da risikerer man at spillerne «legger seg» for å få den semifinalemotstanderen de ønsker.

3) Og ikke minst: Det blir rotete når spillere må trekke seg. Dessverre er det ganske sannsynlig at det skjer, siden sluttspillet er det siste som skjer i en lang sesong, og spillerne er nærmest sluttkjørt. Safina spilte to game før hun ga seg mot Jankovic, og overlot sin plass i turneringen til Zvonareva. Så spilte Zvonareva en heroisk kamp mot Wozniacki, og etter den kampen måtte Zvonareva også (!) trekke seg pga en skadet ankel. Dermed måtte reserve nummer to, Radwanska, spille mot Azarenka i den siste gruppekampen. Den kampen vant Radwanska, og dermed er Jankovic og Wozniacki i semifinaler.

Semifinalene er Jankovic-Venus og Wozniacki-Serena. Jeg blir overrasket om ikke vi får en Williams-Williams-finale.

Zvonareva måtte som sagt trekke seg etter én kamp. Hun har med andre ord ingen hovedrolle i Doha. Men det er ikke så ofte jeg har bilder av henne her på bloggen, og jeg syntes dette var så bra, så værsågod. Sjekk den tilbakeføringen og blikket.

[picapp src=»d/1/7/d/Sony_Ericsson_Championships_9fbe.jpg?adImageId=7043742&imageId=6937969″ width=»500″ height=»356″ /]

1 kommentar

  1. Zvonareva er en fantastisk karakter – dels tragisk, dels komisk, dels mystisk og alltid intens, på godt og vondt. Synes alltid det er morsomt å se hennes kamper, uansett tilstanden ellers.

    Jeg er enig i det du sier, og det er også en del som føles urettferdig her, kanskje spesielt med tanke på Jankovic som gikk videre etter en «2-0»-seier mot Safina som ikke var det. Kanskje kan det fikses på en del detaljer.

    LIKEVEL, jeg synes det er veldig underholdende å se så mange toppspillere matchet opp mot hverandre i samme turnering. Noe spesielt og annerledes over det. Og man kan ihvertfall ikke klage på dramatikk i denne turnering, til tross for at de har lagt det til et tennishatende land.

Legg igjen en kommentar