39! Trettini!

wtaHusker du kontroversen rundt Shahar Peer i vinter? Hun ble nektet å spille turneringen i Dubai, fordi hun er israelsk statsborger. Det ble mye oppstyr om den saken, men kanskje har du glemt den likevel. Det forteller litt om hvor mye tennis som spilles, og hvor fort nyhetene blir gamle.

I dag vant Peer sin andre turnering på to uker, i Tashkent. (Jeg har sagt det før: Hvis Usbekistan kan arrangere en WTA-turnering, hvorfor kan ikke Norge?)

Du husker sikkert at Kim Clijsters vant US Open nylig i sin tredje turnering etter comebacket. Henin er på vei tilbake. Og denne helga: 39 år gamle Kimiko Date Krumm vant turneringen i Seoul. 39 år gammel! Som Yahoo skriver: «Now this is a comeback.»

Tennis er fullt av «hva om»-debatter, av typen «hva hadde skjedd dersom Nadal hadde møtt Borg på grus». Et velbrukt argument i slike debatter er at dagens tennis ikke kan sammenlignes med tidligere års tennis, fordi det går raskere, spillerne er sterkere, de har bedre utstyr og så videre.

Date Krumm la opp i 1996, og når en 39-åring kan gjøre comeback etter 13 år og vinne en turnering, er det oppsiktsvekkende. Dette er noe annet enn Kim Clijsters sitt comeback, for hun er fortsatt ung og var bare ute et par år. Date Krumm er liten, 39 år (det føles fortsatt uvirkelig å skrive det) og har ikke konkurrert på årevis.

Her er spillerne hun slo i turneringen, WTA-rankingen deres i parentes: Ye-Ra Lee (564), Kleybanova (30), Hantuchova (21) og Kirilenko (54) før hun slo Medina Garrigues (23) i finalen. Som vi ser: Tre topp 30-spillere. Ingen virkelige kanoner, men solide folk som sikkert lurer på hvordan i all verden de kunne tape for en knøttliten pensjonist som Date Krumm. Eller kjenner kvalitet ingen aldersgrense, heller ikke innen tennis?

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar