Underholdende russere (russerinner?)

Tennis på tv:
Elena Dementieva – Maria Sharapova 6-4, 6-3
Finale, Toronto

wtaJeg tror SportN har sendeskjemaer bare for å irritere folk. Jeg skrudde på tv-en (trykket på fjernkontrollen er vel mer presist) ca klokken 22, for da var det lovet bilder fra herrefinalen i Cincinnati. Fikk jeg det? Neiiiida, friidrett i stedet. Etter 50 minutter ga jeg opp.

Så jeg zappet over til Eurosport, hvor Sharapova og Dementieva spilte finale i Toronto. Sharapova var tydelig rusten etter det lange skadeavbrekket. Jeg tror hun hadde borti 50 upressede feil. Likevel var det gøy å se henne igjen, den hemningsløse satsingen og den styggvakre forehanden, drive-volleyene og hennes lange rekkevidde.

Sharapova så også ut til å ha forandret litt på serven siden sist jeg så henne. Den var meget økonomisk i utførelse. Kanskje for å skåne skulderen hennes fra flere plager? (Etter nærmere undersøkelse: Ja, det er derfor. Og mange er skeptiske til den nye serveteknikken hennes.)

Dementieva var seg selv, bortsett fra at serven hennes ikke var latterlig. Hun løpte opp det meste som Sharapova sendte over nettet. Og rett skal være rett: Det er ikke bare dundring fra grunnlinjen når Sharapova og Dementieva spiller, de vartet opp med mange lekre detaljer. Sharapova bør imidlertid trene mer på stoppballer. Hun slo noen virkelig elendige av sorten mot slutten av kampen, og avsluttet kampen med å sende en i nettet.

Da Dementieva gikk opp til 5-2 i andre sett, var det ingen tvil om hvem som kom til å vinne. I de siste gamene gikk Sharapova likevel rundt med et lurt smil, som om hun tenkte: «Ok, jeg taper i dag, men jeg er i alle fall med i toppen, og blir bare bedre og bedre». Dette var Dementievas tredje tittel i 2009.

Jeg tror begge når langt i US Open om en uke.

2 kommentarer

  1. Helt enig. For øvrig litt for mye dametennis på Eurosport, synes jeg, men det har vel med økonomiske hensyn å gjøre. Svært glad for at SportN sender for det meste herretennis – som en motvekt.

    Blir spennende når US Open starter.

Legg igjen en kommentar