Rykter om Federer og Cahill

ATPDarren Cahill har trukket seg som Davis Cup-kaptein for Australia, og dermed er spekulasjonene i gang: Blir han den neste treneren for Roger Federer?

Ryktene er særdeles tynne så langt, etter det jeg har sett. Cahill trekker seg fra jobben sin. Kanskje skal han være sammen med familien, begynne som kommentator, starte eget tennisakademi, ta seg en lang ferie eller gjøre noe helt annet, men likevel tolker altså mange det slik at han kommer til å bli Federers neste trener. Eh, javel.

Federer trenger en trener, og han hadde stor suksess med både Peter Lundgren og Tony Roche. Cahill (43 år fra Australia, to singletitler i karrieren) har trent både Lleyton Hewitt og Andre Agassi, så han har erfaringen.

Men Hewitt og Agassi er helt andre spillere enn Federer. De er arbeidshester som fikk maksimalt ut av talentene sine (Agassi mer talentfull enn Hewitt, men på det tidspunktet Cahill kom inn, handlet Agassis spillestil mest om å kverne motstanderne i stykker). Federer har et annet temperament og en annen måte å vinne kamper på. Og jeg vet ikke hvor mye Federer har å gå på rent fysisk. Han pleier å holde godt fysisk selv i lange kamper. Dersom Cahill skal overta, må han ha en klar plan for hvordan Federer skal bli bedre.

Legg igjen en kommentar