Store i Asia

På herresiden gjenstår det fire store ting i år: De to Masters-turneringene (Paris og Madrid), ATP-sluttspillet og Davis Cup-finalen.

Men det spilles turneringer før den tid også, blant annet i Asia. Andy Roddick slo Dudi Sela i finalen i Beijing, hans 26. tittel i karrieren. Roddicks tredje tittel for året, men ingen av dem har vært blant de mest prestisjetunge. Roddick trenger en god avslutning på sesongen for å være helt fornøyd med 2008, tror jeg. En seier i Madrid eller Paris vil være en perfekt avslutning på et greit år.

Jo-Wilfired Tsonga slo Novak Djokovic i finalen i Bangkok, og fikk dermed revansje for finaletapet i Australian Open i januar. Dette var faktisk Tsongas første ATP-tittel.

Jelena Jankovic vant dameklassen i Beijing. Dette var faktisk bare hennes andre tittel for sesongen, til tross for at Jankovic har nådd førsteplassen på rankingen i år. Ana Ivanovic har også vært verdensener, og også hun har bare to titler i 2008. Etter French Open har Ivanovic vært utrolig svak, og jeg lurer på når det snur.

Maria Kirilenko har tre titler i år, den siste av dem tok hun i Seoul denne helgen.

Dette er i så måte et merkelig år på WTA-touren. Ingen har vunnet mer enn fire titler i 2008.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar