På vei til tidenes beste sesong

Rafael Nadal er klar for OL-finalen mot Fernando Gonzalez, etter at han slo Novak Djokovic 6-4, 1-6, 6-4. Jeg har trodd at Nadal ville få en nedtur etter Wimbledon, men han har vært den beste spilleren siden spillerne forlot graset i begynnelsen av juli. Jeg kan ikke se hvordan han skal tape mot Gonzalez.

Jeg vil rangere et OL-gull bak en Grand Slam-tittel, men foran en Masters-seier. Dersom Nadal vinner OL, vil han ha French Open, Wimbledon og OL på merittlisten for 2008. Fortsatt gjenstår US Open, et par Masters-turneringer og ATP-sluttspillet. I Nadals nåværende form regner jeg ham som storfavoritt til US Open og ATP-sluttspillet, og han har en aura rundt seg som gir ham to-tre game per sett. I år har Nadal begravet alle store og små hardcourtspøkelser, og dessuten pulverisert Roger Federers selvtillit og tatt over førsteplassen på rankingen.

Dette er en gullalder for herretennis. Først dominerer Federer i fire år, så kommer Nadal leverer en sesong som kanskje er sterkere enn noen av Federers. Ironisk dette: Federer er desperat etter å vinne OL og French Open. I stedet er det Nadal som vinner på Federers «hjemmebane» Wimbledon, og sannsynligvis kommer til å ta OL-gull i single også. Respekt.

PS: Federer kan ta OL-gull i double. Han representerer Sveits sammen med Stanislas Wawrinka. De møter svenskene Aspelin og Johansson. Sveitserne har imponert stort, med seire over de toppseedede Bryan-brødrene og de indiske double-legendene Paes/Bhupathi. Svenskene hadde en lang semifinale mot Clement/Llodra, og jeg tror sveitserne vinner.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar