En vidåpen halvdel

Andy Roddick er ute av Australian Open, takket være Kohlschreiber fra Tyskland. Tyskeren med det lange etternavnet vant en turnering uken før AO begynte, men likevel er det en overraskelse. Roddick pleier å slå spillere som er ranket langt under ham, særlig på hardcourt.

Resultater betyr at nederste del av trekningen er ganske åpen. Rafael Nadal har en tilsynelatende enkel vei til semifinale, og har brukt lite krefter til nå. Nadal spiller neste runde mot Mathieu fra Frankrike, og deretter vinneren av Nieminen-Kohlschreiber. Jeg tror de to sistnevnte kommer til å slite hverandre ut, og bli enkel mat for Nadal i kvartfinalen.

Nadals semifinalemotstander klarer jeg ikke å bestemme meg for. Uansett blir det to herlige nasjonsdueller i neste runde der: Russerne Youzhny-Davydenko og franskmennene Tsonga-Gasquet. Jeg har alltid likt Youzhny sin silkemyke stil, og dersom han tar seg til semifinale mot Nadal har han absolutt en sjanse.

Jeg tror Gasquet tar seg av Tsonga. Gasquet er en mye mer komplett spiller. Før eller seinere kommer han til å repetere semifinalen fra Wimbledon, og kanskje overgå den. En kvartfinale mellom Gasquet og Youzhny vil inneholde så mange lekre backhander at alle med opptaksutstyr bør sitte med fingere klar på rec-knappen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar