Ynkelige avslutninger

Dametennis handler om Justine Henin. Hun er langt foran alle andre. Williams-søstrene er verdens nest beste når de er skadefrie. Resten er en gjeng ustabile østeuropeere som er mye dårligere enn rankingen deres tilsier.

Ta for eksempel nummer to (Kuznetsova) og tre (Jankovic) på verdensrankingen. De klarte ikke å åvinne en eneste kamp i sluttspillet. Jankovic har spilt nærmere 100 kamper i år, og det er altfor mye. Det lukter utbrenthet lang vei, og jeg lurer på hvordan hennes 2008 blir. Etter kampen sa hun at hun har vært syk de siste dagene. Kuznetsova er sjelden god når det gjelder, heller ikke i WTA-sluttspillet.

Derimot er det kjekt at Sharapova og Chakvetadze er på gang igjen. Chakvetadze har faktisk fire titler i 2007, men ingen store turneringer. Innsatsen i Madrid viser at hun kan spille også med de beste jentene. Sharapova har aldri vært blant mine favoritter, til det er hun for mekanisk i stilen. Men dametennisen trenger henne som en stabil toppspiller, og nå ligger det an til en finale mellom henne og Henin. Det hadde vært en fin avslutning på sesongen. Selv om jeg tror Sharapova blir enkel match for Henin.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar