Veien åpen for Nadal

Rafael Nadal er i ferd med å avslutte sin andrerundekamp mot Werner Eschauer (trolig første og siste gang han nevnes i denne bloggen) når jeg skriver dette. Nadal har brukt lite krefter i sine to første kamper. Hans neste motstander er Robin Söderling fra Sverige. En høy fyr som server godt, og som må satse på å knocke Nadal ut på den måten. Så snart ballen kommer i spill på det relativt trege grasdekket, har Nadal en kjempefordel.

Söderling sin seier i fire sett over den tidligere semifinalisten Grosjean er gledelig for svenskene. De har også Jonas Björkman med i neste runde. Gamlefar Björkman møter enda eldre Wayne Arthurs i neste runde – de to er til sammen 71 år gamle!

Tilbake til Nadal: Dersom han slår Söderling, venter vinneren av Youzhny og Nieminen. I utgangspunktet tror jeg Youzhny har en fair sjanse mot spanjolen. Det spørs hvor lenge han må spille mot Nieminen, som er en tålmodig og smart fyr. Youzhny var på banen i nesten fire timer mot Gilles Simon fra Frankrike, og det er ikke noe supert tegn for russeren.

Jeg tipper Nadal klarer de to neste kampene sine, og møter Tomas Berdych i kvartfinalen. Det bør bli en kanonkamp. Studer trekningen selv, hva tror du?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar